1740 Views |  Like

Slik kan du få flere blogglesere

Alle bloggere ønsker å få lesere til å like det de skriver, og de elsker å motta kommentarer. Desverre er det ikke så enkelt som man kanskje skulle tro å få en populær blogg. Femelle gir deg noen gode tips til hvordan du kan få flere lesere.

Det første du absolutt må ha grunnlag for er en god blogg. Poenget er ikke å få flere lesere på en spesiell dag, men å faktisk klare å beholde de og få de til å følge bloggen din fast hver dag. En av blogg.no sine toppbloggere, Caroline Maria, har skrevet et innlegg om hvordan du kan bli en bedre blogger, og det anbefaler vi deg å lese HER.

Når du har opprettet din egen blogg og føler at du gjør en god jobb med den, samt ønsker flere lesere, først DA kan du begynne å benytte deg av denne listen:

1. Bli en aktiv kommentator. Dette er nok alfa omega for å både bli sett og for å bli et mer kjent navn i bloggnorge. Nesten alle bloggere leser kommentarene de får hver dag og om de får en skikkelig positiv og fin kommentar, så sjekker de da selvfølgelig også ut bloggen til denne personen. Dette er uten tvil en av de aller lureste tingene du kan gjøre for å få flere lesere. Dette gjelder også å svare på kommentarer du får på din egen blogg, da det vil vise leserne dine at du faktisk bryr deg om kommentarene de skriver til deg.

2. Kvalitet OG kvantitet. Her vil mange bloggere og lesere si at kvalitet er bedre enn kvantitet, men om vi skal være helt hundre prosent ærlige, så er det faktisk de bloggerne som skriver 2-3 innlegg om dagen som får mest lesertrafikk, og ikke de som blogger 2-3 ganger i uken. Om du virkelig har bestemt deg for at du skal oppnå suksess med bloggen din, så kommer dette til å kreve en del tid og arbeid å få til. Om du sørger for å legge ned ekstra tid til 2-3 innlegg om dagen, så skal du få til å levere kvalitetsinnlegg oftere enn bare et par ganger i uka. Du må jobbe for lesertallet du ønsker deg!

3. Ta i bruk apper, nettsider og widgeter. Er det noe alle toppbloggere har, så er det en egen Facebookside, Instagram, Twitter, Bloglovin og Blogglisten. Om du får faste følgere via disse funksjonene, så kan lesertallet ditt øke rast hver dag ved å dele blogginnleggene dine der.

4. Delta i bloggutfordringer. Dette kan faktisk være utrolig effektivt for å få flere lesere, da de som holder slike utfordringer ofte har en del lesere fra før av. Ta f. eks NIB (norske interiør bloggere), de utfordrer interiørbloggere hver måned til å ta bilder som skal representere et spesielt ord eller tema, for deretter å publisere bildene til de som deltar på sin nettside med link til alle bloggerne. Det finnes utfordringer mange steder på nettet, så bare søk i google, så vil du finne masse!

5. Ping innleggene dine. Både Side2blogg, Blogglisten, Blogg.no og Femelle.no har en slags form for pingefunksjon. Noen av disse pingesidene oppdateres veldig sjelden, men akkurat i dette punktet, så benytter vi oss av sjansen til å skryte av Femelle.no. Om du har et godt innlegg som du mener fortjener en plass på forsiden av magasinet vårt, så kan du pinge innlegget ditt HER.

6. Søkemotoroptimalisering. Før du publiser et blogginnlegg, så bør du alltid legge til stikkord/nøkkelord som beskriver innlegget du har skrevet. Dette vil gjøre at folk mye lettere kan finne innlegget ditt via søkemotorer som f. eks Google.

7. Hold konkurranser. Selv om du ikke har så grusomt mange lesere, så kan du lett få flere lesere ved å holde konkurranser oftere, og dette behøver du faktisk ikke sponsorer til. Toppbloggere får selvsagt sponset dette, men til og med toppbloggere kjøpte egne premier før de fikk så mange lesere. Premieren trenger ikke å være dyr og heller ikke noe fancy. F. eks et gavekort på 200kr hos H&M eller et smykke fra Glitter.

Det å få flere lesere er altså ikke bare bare, og noe alle bloggere bør innse er at du vil ikke få flere tusen lesere over natten. Smør deg med tålmodighet, engasjer deg hundre prosent i bloggverden og sist, men ikke minst, sørg for å kose deg og ha det gøy med bloggingen!

Bildekilde: Thinkstock